Vianmääritys - yhteysongelmat ja DNS-asetukset

DNS-järjestelmän (Domain Name System) asettaminen osoitteeseen 8.8.8.8.8 voi olla järkevä ratkaisu, kun etsitään Internet-yhteyteen liittyviä tietokoneongelmia. Googlen julkinen DNS-palvelin 8.8.8.8.8 tunnetaan luotettavuudestaan ja nopeudestaan verkkotunnusten muuntamisessa IP-osoitteiksi. Sen käyttäminen DNS-palvelimena voi ohittaa tiettyjä paikallisia palvelinongelmia tai verkon ruuhkautumista, jotka voivat vaikuttaa yhteyteen ja häiritä pelejä.

Tätä kannattaa kokeilla vain, jos järjestelmäasetusten muuttaminen tuntuu mukavalta. Jos se ei ole mahdollista, suosittelemme, että otat yhteyttä IT-alan ammattilaiseen.

DNS:n asettaminen osoitteeseen 8.8.8.8.8.8

Windowsille:

1. Avaa Verkkoasetukset: Napsauta Käynnistä-valikkoa ja valitse sitten Asetukset (hammasratas-kuvake). Valitse "Verkko ja Internet".
  2. Pääsy verkkoyhteyksiin: Napsauta Verkko- ja Internet-asetuksista "Muuta sovitinasetuksia".
  3. Valitse yhteys: (se voi olla Ethernet tai Wi-Fi) ja valitse sitten "Ominaisuudet".
  4. Valitse IPv4-ominaisuudet: Etsi "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" ja napsauta sitä. Napsauta sitten "Ominaisuudet".
  5. Vaihda DNS-palvelinta: Valitse "Käytä seuraavia DNS-palvelimen osoitteita" ja kirjoita 8.8.8.8.8 kenttään Preferred DNS server. Napsauta "OK" ja sitten "Sulje".

Macille:

1. Avaa Järjestelmäasetukset: Napsauta näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa Apple-kuvaketta ja valitse sitten "Järjestelmäasetukset".
  2. Pääsy verkkoasetuksiin: Klikkaa "Verkko".
  3. Valitse yhteys: Valitse verkkoyhteys (Wi-Fi tai Ethernet) vasemmasta sivupalkista ja napsauta sitten "Lisäasetukset".
  4. Valitse DNS: Siirry "DNS"-välilehdelle.
  5. Lisää DNS-palvelin: DNS-palvelimet -ruudun alla olevaa "+"-kuvaketta napsauttamalla ja kirjoita 8.8.8.8.8. Paina Enter tai napsauta "OK".
  6. Käytä muutoksia: Tallenna muutokset napsauttamalla "OK" ja "Apply".

Androidille:

1. Avaa Android-laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja Internet.
  3. Selaa alaspäin ja napauta Private DNS.
  4. Valitse yksityisen DNS-palveluntarjoajan isäntänimi.
  5. Kirjoita DNS-palveluntarjoajan isäntänimi (esimerkiksi dns.google).
  6. Napauta Tallenna

iOS:lle:

1. Napauta Wi-Fi.

2. Napauta "i" yhdistetyn Wi-Fi:n tai minkä tahansa muun Wi-Fi:n nimen vieressä.

3. Napauta Määritä DNS.

4. Napauta ManuaalinenLisää palvelin.

5. Kirjoita seuraavaksi DNS-palvelimen osoite (esimerkiksi 8.8.8.8.8).

6. Napauta Tallenna

DNS-asetusten muuttaminen saattaa siis vaikuttaa internet-yhteyteen. Jos sinulla on ongelmia, voit aina palata oletusasetuksiin valitsemalla "Hanki DNS-palvelimen osoite automaattisesti" (Windows) tai poistamalla lisätyn DNS-palvelimen (Mac).